Zichtbaarheid en contrast met zijspiegels

industriele spiegels

De meeste spiegels hebben een instelling die je kunt aanpassen om te schakelen tussen verticale en horizontale reflectie. Deze bevindt zich meestal aan de bovenkant van de grote spiegel, waar je gewoonlijk de antennes voor tv-ontvangst vindt. Door de knoppen voor verticale of horizontale reflectie aan te passen, kunt je gemakkelijk zien wat er zich achter uw voertuig bevindt, zonder dat je de spiegel hoeft te draaien. Gebruikt je geen buitenspiegel voor BSD, dan is verticale of horizontale reflectie niet nodig voor de zichtbaarheid. De meeste autospiegels kunnen worden ingesteld om een bipolair lichtpatroon te creëren dat vanuit beide richtingen zichtbaar is.

De juiste grootte en vorm voor de spiegel van uw voertuig

De meeste spiegels worden aanbevolen op een hoogte tussen 30 en 60 centimeter boven de grond te hangen. Dit is om voldoende hoofdruimte in de auto te hebben en ook om de bevestigingsdraden van uw voertuig niet te zwaar te belasten. Als je niet zeker weet hoe hoog je jouw spiegel moet hangen, probeer dan de spiegels zo af te stellen dat de bovenkant van de hout spiegels, zich 30 centimeter boven de grond bevindt. Zo hebt je genoeg ruimte om comfortabel achter de spiegel te reiken en te zien wat er achter de spiegel zit.

Laatste woorden

Een spiegel is een apparaat dat iets anders naar je terugkaatst, hetzij op een bepaalde afstand, hetzij totdat de spiegel is aangepast om hetzelfde terug te kaatsen als oorspronkelijk. Spiegels zijn er in vele vormen en maten, afhankelijk van het ontwerp van een auto, en hun doel. Sommige zijn decoratief, andere functioneel. Wanneer een auto langs een spiegel rijdt, wordt het licht van de auto teruggekaatst naar de bestuurder. Het beeld ontstaat dan op het oppervlak van de spiegel. Dit gebeurt vaak met een spiegelvrij oppervlak zoals glas of acryl, afhankelijk van het beoogde gebruik van de spiegel.