Waar moderne plafondlampen te gebruiken?

In een moderne woning zijn er veel plaatsen om een ​​plafondlamp te installeren. Over het algemeen zijn de meest voorkomende:

  • In de woonkamer
  • Keuken
  • Boven een schiereiland
  • In de gang
  • In de slaapkamer
  • In de kast
  • In de badkamer
  • Plaatsen van doorgang

Afgezien van de vier (woonkamer, slaapkamer, schiereiland en keuken) “optioneel”, aangezien naar de smaak, hanglampen ook kunnen worden gebruikt, laten we het hebben over de plaatsen waar een plafondlamp essentieel is.

In de badkamer zou het bijvoorbeeld beslist onhandig zijn om een ​​ophanging te installeren, het grootste risico zou zijn om een ​​object te hebben dat normaal ruimtegebruik verhindert. Het zou ook de leefbaarheid van hetzelfde drastisch verminderen, evenals het constante risico van een botsing met het object tijdens de typische bewegingen in deze omgeving.

Hetzelfde probleem zou zich voordoen in de gang en in alle transitzones in het algemeen. In deze specifieke gevallen kunnen de plafondlampen, die de voorkeur hebben boven klassieke kroonluchters, dezelfde taak uitvoeren zonder het gebied dat nuttig is voor het juiste gebruik van de omgevingen te verkleinen, met een minimale impact die altijd de voorkeur verdient in contexten met een moderne sleutel.

In de kast daarentegen is het een goede regel om voor plafondverlichting te kiezen, zeker vanwege een economisch feit. Over het algemeen is een kast een aparte ruimte voor “intern gebruik” die niet door derden hoeft te worden bezocht.

Om deze reden kun je in de kast gemakkelijk een verlichtende body aan het plafond plaatsen (opnieuw om de ruimte te optimaliseren) met lage kosten, zoals een PVC plafondlamp met LED-bron. Dit type verlichtingsarmaturen kan tegen veel lagere prijzen worden gekocht dan meer uitgebreide lampen, omdat ze ontwerp niet tot hun voorrecht maken. Niet dat ze esthetisch slecht zijn, inderdaad, voor de taak die voor hen bestemd is, zijn ze nog steeds een geldige inrichtingsoplossing.