Jouw balkon wat opgroenen

balkonhek

Het vergroenen van jouw Balustrade balkon zorgt voor minder extreme hitte, zowel voor jezelf als voor je buren. En er zijn nog meer redenen om je balkon te voorzien van meer groen. Daarom 3 tips om je balkon groener en mooier te maken. In de zomer voelt het op een balkon al snel akelig warm als de zon een beetje schijnt en de temperatuur boven de 20 graden Celsius uitkomt. Het vergroenen van je balkon brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit, het bespaart energie, de planten nemen CO2 op en je maakt van je balken een beter leefgebied voor vlinders en andere insecten.

Planten op je balkon

De makkelijkste manier om je balkon te vergroenen is om aan de reling van je balkon bakken met bloemen of planten te hangen, ook wel Balkon omheining. Dat is niet alleen makkelijk, het ziet er ook meteen leuk uit!  Wil je een effectievere maatregel die nog minder ruimte inneemt? Je kan klimplanten laten groeien langs de muren of de rand van je balkon. Dit staat niet alleen heel leuk, klimplanten werken ook nog eens verkoelend in huis. De verkoeling kan wel een aantal graden schelen in je huis, afhankelijk van het weer. Daarnaast houden klimplanten in de wintermaanden juist de warmte binnen.

Kies voor een moestuin op je balkon

Heb je iets meer ruimte? Ga dan voor een kleine moestuin. Want: des te meer groen, des te meer verkoeling. Dit kan al snel het verschil maken tussen 21 graden en 26 graden op je balkon, zelfs wanneer je maar 1/3 van je balkon vergroent . Daarnaast zijn veel groenten en kruiden onderhoudsarm. Bovendien heb je meteen profijt van je investering. Nu hoef je niet meer iedere dag naar de supermarkt om dure plastic bakjes met basilicum of dille te kopen. Zou je graag zelf je kruiden willen verbouwen, maar heb je minder ruimte? Ga dan voor verticale zakken aan de muur waar de kruiden inpassen.