Wat is een hottub?

Een heerlijk warm bad dat je buiten kunt verwarmen en het hele jaar door van kan genieten, wie wil dat nou niet? Een hottub wordt steeds populairder en we zien ze steeds vaker bij mensen buiten staan. De werkelijke vertaling van hottub is ook ‘warm bad’. Veel mensen geven aan een hottub te hebben aangeschaft toen de wellness centra dicht waren tijden de corona tijd. Hiermee haalde ze het ultieme relax gevoel naar hun eigen tuin. Maar wat is een hottub nou eigenlijk en hoe gaat dat dan in zijn werk? Het systeem is makkelijker dan je denkt! We leggen het aan je uit.

Wat voor onderdelen heeft een hottub?

Een hottub van Welltub heeft twee verschillende manieren van verwarmen. Hier maak je een keuze uit als je een hottub gaat aanschaffen. In tegenstelling tot een jacuzzi, verwarmd te hottub zich met de warmte van een hottub houtkachel. Dit kan een interne of een externe kachel zijn. Hiernaast zit er in de meeste gevallen nog een waterfilter in het systeem verwerkt die ervoor zorgt dat je altijd schoon water in je hottub hebt. Je kan ook een hottub zonder waterfilter aanschaffen en dan heb je dus als het waren een groot verwarmd bad buiten staan. Nadeel is dan wel dat je regelmatig zelf het water moet verversen.

Hoe werkt een hottub?

De hottub staat in je tuin, je hebt het bad helemaal met water gevuld, en dan? Vul de houtkachel het hout en steeds deze aan zoals je elke andere houtkachel aan zou maken. Vervolgens ga je wachten tot het water op temperatuur is. Afhankelijk van de hoeveelheid water die de houtkachel moet opwarmen, kan dit best een tijdje duren. Het helpt om een geïsoleerde hoes over de hottub te leggen als deze aan het verwarmen is. Hierdoor versnel je het procent. Even wachten en je hottub is klaar voor gebruik. Heerlijk buiten badderen met je eigen wellness achter in de tuin!