Kies jij een fauteuil?

Als jij zitmeubilair zoekt, dan kun je kiezen voor een fauteuil, maar ook voor een bank, een loveseat of gewone stoelen. Je hebt in ieder geval iets nodig om op te zitten, op de grond plaatsnemen is immers niet echt gebruikelijk in onze westerse cultuur. Wat is nu het verschil tussen bijvoorbeeld een fauteuil en een loveseat? En kun je nu beter voor een van deze beide kiezen of voor een bank of voor gewone stoelen? Dat ligt natuurlijk maar net aan waar jouw persoonlijke voorkeuren naar uitgaan. Wat in ieder geval zeker is, is dat je voor meubilair het beste naar a-meubel toe kunt gaan!

Wat is een fauteuil?

Er is heel veel meubilair waar je uit kunt kiezen als je ergens op wilt kunnen zitten, de fauteuil is hier maar een van. Wat is dit nu eigenlijk voor een meubelstuk? Het is een stoel, bedoeld voor één persoon, maar dan wel van een comfortabele kwaliteit. Het heeft meer luxe dan bijvoorbeeld eetkamerstoelen en je kunt er ook meer ontspannen op zitten. Wat dat betreft heeft het dus eigenlijk wel iets van een bank, maar dan gewoon voor één persoon in plaats van meerdere personen. Een fauteuil komt in veel verschillende vormen, zo is een loveseat een van de modellen waar je uit zou kunnen kiezen. Wat is hier nu anders aan? Loveseats zijn net even iets groter, ze hebben eigenlijk een maat voor anderhalve persoon. Je kunt hier dus knus samen met je partner op zitten, gezellig tegen elkaar aan, genietend van een romantisch avondje. Maar het is ook heerlijk om er in je eentje op te zitten, je hebt dan alle ruimte om je benen onder je te trekken of in kleermakerszit te zitten. En twee kinderen passen er ook prima samen op! Een loveseat kan dus zeker een model fauteuil zijn om te overwegen. 

Verschillende modellen

Maar er zijn meer modellen waar je uit kunt kiezen als je een fauteuil overweegt, denk bijvoorbeeld aan een:

  • draaifauteuil
  • relaxfauteuil
  • designtauteuil

Zo valt er dus echt genoeg te kiezen op dit gebied! Een andere keus die je kunt maken, is of je kiest voor een model met of zonder armleuningen. Ook de hoogte van de armleuning kan een punt van aandacht zijn, de hoogte hiervan kan namelijk sterk verschillen. En zoals bij al het zitmeubilair heb je hier ook de keus uit diverse materialen. Je kunt kiezen voor een fauteuil gemaakt van leer, vintageleer of kunstleer. Voordeel hiervan is dat je dit gemakkelijk schoon kunt maken. Maar ook stof en velours hebben zo hun voordelen, dat zijn weer heerlijk zachte materialen en ze geven ook een zachtere uitstraling aan je interieur. Een stoel moet immers niet alleen maar lekker zitten, maar moet er ook mooi uitzien en goed passen bij de rest van je interieur. Daarom kun je bij a-meubel niet alleen kiezen uit verschillende modellen en materialen, maar ook uit verschillende kleuren. Door het ruime aanbod dat zij bieden is er altijd wel een fauteuil bij hen te vinden die perfect past bij de stijl van jouw interieur!