Aandachtspunten voor een bidet

bidet

Veel mensen zijn het niet gewend en kijken er soms raar tegenaan. Dit komt, omdat de meesten het niet van huis uit hebben meegekregen, maar een bidet is een rijke toevoeging in een badkamer om de persoonlijke hygiëne te bevorderen. Water is gewoon de beste manier om schoon te maken.

We gebruiken het om ons er mee te wassen, omdat het effectief is en ons een comfortabel en verfrist gevoel geeft. Waarom dan nog droog toiletpapier gebruiken om de meest gevoelige delen mee schoon te maken? Eenmaal een bidet gewend, wil je nooit meer zonder. Een hygiënische, kalmerende wasbeurt met water geeft je een hele dag een schoon en fris gevoel.

bidet

Elk met zijn eigen uitvoering, dus waar moet je op letten?

Er zijn allerlei versies verkrijgbaar, je hebt zelfs een bidet-wc-bril bevestiging die je aan je bestaande toilet kunt toevoegen. Toch is het altijd aan te bevelen om voor een standalone te kiezen. Dit betekent wel extra sanitair in de badkamer, waarvoor vaak een professionele loodgieter nodig is om het te installeren. Wanneer je er een wilt aanschaffen en het is niet voor jezelf alleen, overweeg dan een aantal punten voor je gelijk gaat kopen.

  • Voor en achter reinigen. Veel uitvoeringen hebben zowel een posterieure als wasmogelijkheid aan de voorkant(speciaal voor vrouwen). Deze zijn perfect voor gemengde gezinnen of iedereen die regelmatig gezelschap ontvangt. Ze zijn verstelbaar, comfortabel en bieden je het maximale in hygiëne. Vergeet niet om er zeker van te zijn dat het model ook een instelbare mondstuk positie biedt.

  • Regelbare druk. Creëer je eigen bidet-ervaring door een instelbare druk. Zoek dan een model waarvan je de waterdruk kunt regelen. Dat maakt dit soort sanitair juist zo populair en de meeste modellen hebben dan ook deze optie. Vaak bieden deze modellen ook de mogelijkheid tot instelbare watertemperatuur om het nog comfortabeler te maken.

  • Zelfreinigend. Wil zeker zijn dat het bidet er altijd proper uitziet, neem er dan een met een zelfreinigend mondstuk. Er zijn populaire bidet-merken die vertegenwoordigen.

  • De materialen. Hoe sterker, hoe duurzamer, zodat je er praktisch geen omkijken naar hebt. Ga niet voor plastic units, maar ga voor materiaal van een hoge dichtheid, en voor roestvrijstalen mondstukken. Deze zijn makkelijker te reinigen en te ontsmetten.

  • Automatisch. Sommige uitvoeringen heb extra luxe functie, zoals deksel die open en dicht gaan bij het betreden of weggaan van de badkamer. Ideaal voor mensen die niet graag overal met hun handen aan zitten, of ze zijn voorzien van een led-nachtlampje, allemaal extra’s om het je zo comfortabel mogelijk te maken.

Hoewel de juiste vinden een uitdaging kan zijn, is het misschien wel zo slim om deze aantal punten te overwegen, om het je wat makkelijker te maken bij je keuze.

End Of Article