Zonwerende raamfolie

In sommige kamers in je huis kan het in de zomermaanden ontzettend warm worden doordat de zon door de ramen schijnt. Daar is een oplossing voor: zonwerende raamfolie. Dat is een product dat aan de binnenzijde van de ruiten wordt geplakt. Afhankelijk van het soort zonwerende raamfolie wordt de zon geheel of gedeeltelijk tegengehouden. Er bestaat ook zonwerende raamfolie waarmee alleen de warmte van de zon voor een groot deel wordt geweerd. Daar gaat het bij deze folie niet om. Deze folie houdt het volledige lichtspectrum tegen, inclusief UV-licht en infrarood licht van de zon.

Transparante zonwerende raamfolie

Met zonwerende raamfolie die de zon maar voor een deel tegenhoudt wordt het niet donker in de kamer. Het licht wordt hooguit iets gedempt. Deze zonwerende raamfolie die het licht voor een deel tegenhoudt heeft nog een ander effect, namelijk dat je niet meer van buiten naar binnen kunt kijken. Transparante raamfolie is verkrijgbaar in verschillende patronen en motieven. Het is dus ook een decoratieve oplossing. Er is ook folie verkrijgbaar dat het zonlicht helemaal weert. Die ziet er aan de buitenkant uit alsof er een spiegel voor de ramen is geplakt. Je kunt dan niet meer naar binnen kijken, maar ook niet meer van binnen naar buiten.

Zonwerende raamfolie bij superwoonwinkel

De raamfolie die bij superwoonwinkel wordt verkocht is zelf heel simpel op het raam aan te brengen. Het wordt geleverd in rollen met de afmetingen die je nodig hebt. Als je het folie op de ramen hebt geplakt en het is te groot is dat geen probleem. Je kunt het folie aan de randen met een scherp mesje afsnijden, totdat het folie precies past. Als je geen idee hebt welke folie voor jou geschikt is, kun je bij superwoonwinkel ter oriëntatie een staaltje bestellen met enkele proefstukjes folie.