Waar moet je op letten bij het inschakelen van een loodgietersbedrijf?

Als je zo de telefoongids openslaat of een kijkje neemt op de diverse advertenties welke geplaatst worden op het internet, wordt het vaak wel lastig om een keuze te kunnen maken tussen alle loodgietersbedrijven die er te vinden zijn en hun diensten aan de man proberen te brengen. De concurrentie is er inderdaad groot en is dat juist iets waar jij als klant er voordeel uit kunt halen. Natuurlijk dien je daarbij altijd de nodige voorzichtigheid te betrachten om te voorkomen dat een aantrekkelijk bod geen kat in de zak wordt waar je nog spijt van zult hebben.

Maar alle bedrijven zijn toch geregistreerd?

Dat klopt wel voor zover het gaat om bedrijven die voldoen aan hun belastingplicht en daarom ook legaal hun werkzaamheden verrichten (geen zwartwerkers dus). Deze registratie vindt gewoonlijk plaats bij de Kamer van Koophandel en zegt dit verder niets over de kwaliteit die er verwacht kan worden van zo een bedrijf. Anders is het weer wanneer het bedrijf lid is van Uneto Vni. Dit is een vakvereniging specifiek opgericht voor loodgietersbedrijven en wordt het lidmaatschap ook niet zomaar zo verstrekt. Er zijn tal van toelatingscriteria verbonden aan de aanvraag en geeft zo een lidmaatschap ook gelijk aan dat betreffend bedrijf wel volgens vastgestelde standaarden werkt. Bij het inschakelen van een loodgietersbedrijf is het dus altijd een goed idee om te vragen of het bedrijf wel lid is van Uneto Vni.

Natuurlijk moet jij je niet alleen daarop focussen

Zo een lidmaatschap mag dan wel een bepaald niveau weergegeven, maar betekent dat niet dat bedrijven die geen lid van de organisatie gelijk buiten de boot moeten vallen. Er kunnen namelijk diverse redenen zijn waarom dat (nog) niet zo is en hoeft de kwaliteit van het werk daar helemaal niet onder te lijden. Goede referenties zijn daarom altijd belangrijk en kunnen die vanuit jouw naaste omgeving komen (vrienden en familie) of lees je die gewoon op het internet. Zo zijn er tal van websites te vinden waar klantervaringen van loodgietersbedrijven te vinden zijn en kan je altijd nog een kijkje nemen op hun Facebook pagina.

Nadat de selectie al heeft plaatsgevonden dien je er goed op te letten wat de behandeling is die jij als klant zult krijgen bij het eerste contact. Een vriendelijk contact spreekt al boekdelen en zal elk bedrijf die zijn klanten serieus neemt alle tijd voor over hebben om te luisteren naar jouw wensen en zeker ook langskomen om vrijblijvend een offerte te maken.

Hoe zit het met de prijzen?

Naast de materiaalkosten zullen ook die voor de verrichte arbeid aardig aantikken en is het belangrijk dat in de offerte wel alles specifiek is aangegeven. Zo zijn de gemiddelde uurlonen ook nog te vinden op het internet en kijk je ook gelijk naar overige zaken als voorrij- en administratiekosten die erbij in rekening kunnen worden gebracht. Met een vergelijking van loodgieters Amsterdam kom je er gelijk achter waar je het voordeligst uit zal zijn.

Voor het kunnen selecteren van het juiste loodgietersbedrijf dien je er altijd op te letten dat men de klant altijd als koning behandelt en zeker ook niet te snel erop uit is om wat geld te verdienen. Vergelijk daarom altijd ook de tarieven van meerdere bedrijven en kies daaruit de voordeligste uit.