Tafel van beton in huis

betonnen tafel

Betonnen tafels zijn in diverse varianten en kleuren verkrijgbaar. Ze voegen een industrieel, strak en stoer element toe aan je interieur. Welke varianten zijn er eigenlijk en wat zijn de voordelen van een betonnen tafel?

Betonstuc en Beton Cire

Echt beton heeft de eigenschap erg zwaar te zijn, daarvoor is betonstuc en beton Cire in het leven geroepen. De uitstraling van beton maar dan met vele voordelen. Hierbij wordt bijvoorbeeld cementmortel, kalk of microbeton op een MDF plaat geplaatst. Dit wordt laag voor laag gedaan om een mooie en duurzame betonnen uitstraling te produceren. Het gaat om slijtvast en waterbestendig materiaal met het identieke uiterlijk van beton. Daarnaast wordt een frame gebruikt van hout of metaal. Door de basis van hout of metaal blijft de tafel goed te verplaatsen. Een goede betonverwerker kan ervoor zorgen dat het verschil van echt massief beton niet te onderscheiden is. De toplaag is hierbij 100 procent identiek aan massief beton.

betonnen tafel

Diverse kleuren en vormen beschikbaar

De kleuren zijn zeer divers te noemen. Van lichtgrijs tot zwart. Er zijn ook kalkkleuren verkrijgbaar waarbij verf met poeder wordt vermengd om een kalkuitstraling te genereren. Vaak is deze kleur beton verwerkt in kastjes, grotere tafelbladen en salontafels. De vormen zijn ook uiteenlopend. Tegenwoordig zijn ronde vormen zeer geliefd. Ook ovaal en rechthoekige tafels gecombineerd met hout en een beton-look komen vaak voorbij. Door hout en beton te combineren ontstaat een robuuste en duurzame uitstraling in ieder interieur.

Het juiste onderstel voor je tafel

Versterk het robuuste uiterlijk met een goed onderstel. Wat dacht je van een onderstel die een landelijk interieur benadrukt? Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een lichte houtsoort. Als je gaat voor strak en modern is metaal de juiste keus. Je kan hierbij kiezen voor een metalen onderstel die licht is van kleur of voor een stoer donker metaal. X-poten onder een tafel geven een tafel een stabiel en hedendaags uiterlijk. Het onderstel kan tevens worden afgewerkt met een echte betonlook.

Wat zijn de voordelen van een betonnen tafel?

✔ Slijtvast materiaal

✔ Geeft een industriële uitstraling

✔ Geeft een strakke afwerking

✔ Geschikt om te combineren met hout

✔ Geschikt om te combineren met metaal

✔ Kies een geschikt onderstel om je stijl te benadrukken

✔ Diverse uitvoeringen voor iedere smaak

✔ Voor ieder budget