Nieuw en tweedehands combineren in je interieur

Houd je zowel van nieuwe, moderne items als van de wat klassiekere, misschien wel tweedehands accessoires en meubels in je interieur? Dan lukt het je misschien niet goed om een keuze te maken tussen de twee. Toch is dat geen ramp, je kunt nieuw en tweedehands prima combineren. Het is daarbij wel belangrijk dat je het op een goede manier aanpakt. Hoe je dat dan doet? Lees snel verder, we geven je graag wat tips.

Kies een paar kleuren

Wil je verschillende soorten items laten terugkomen in je interieur, dan is het goed om met een kleurenpalet te werken. Kies een aantal kleuren uit (bijvoorbeeld drie) en laat deze steeds terugkomen in je woning. Op die manier sluit de stijl van de verschillende items misschien niet zo zeer bij elkaar aan, maar de kleur in ieder geval wel. Zo zorg je ervoor dat alles toch nog enigszins één geheel wordt. 

Koop bijvoorbeeld een mooie zwarte design hanglamp bij LampenShopOnline en zorg er daarnaast voor dat je ook wat zwarte vintage accessoires in huis haalt. 

Zorg voor balans in je interieur

Als je ervoor kiest nieuw en tweedehands met elkaar te combineren, is balans erg belangrijk. Wil je je interieur een nieuwe uitstraling geven? Dan kan het goed zijn om dit geleidelijk te doen. Voeg gedoseerd nieuwe elementen aan je woning toe, zodat je kunt kijken of dat goed gaat. Je voorkomt hiermee ook dat het allemaal too much wordt. 

Overdrijf ook niet als het aankomt op het gebruik van verschillende materialen. Wel kun je dit doen om mooie contrasten te creëren. Koop bijvoorbeeld een spiegel met een mooie houten rand en plaats vlakbij de spiegel een fijn wollen kleed. Of ga voor een moderne metalen lamp, in combinatie met een klassieke klok. Ook marmer doet het vaak goed in combinatie met hout.