Muurankers

Als je gaat klussen in huizen, boerderijen of andere gebouwen met balken dan heb je muurankers nodig om de balken aan de gevel te verbinden. Zo voorkom je dat de gevel gaat uitknikken. Het gaat hierbij vooral om balken op de eerste verdieping of tweede verdieping. Balken op de begane grond knikken alleen uit, als er een kelder aanwezig is. Een muuranker is een smeedijzeren staaf, die balken aan de muur vestigt. Je hebt verschillende muurankers, zodat je voor elke klus de juiste muuranker kan aanschaffen. Op die manier zorg je ervoor dat de mooie oude balken goed bevestigd worden en je veilig door je huis heen kan lopen.

Muuranker monteren

Het is belangrijk om de muurankers goed te monteren, zodat de balken op hun plek blijven zitten en om te voorkomen dat ze uitknikken. Je begint met het aftekenen van de boorgaten om vervolgens met een steenboor gaten te boren op die locatie voor de bouten. Je draait de bouten uit de pluggen en kan daarna de pluggen in de gaten plaatsen. Het is mogelijk om hier een hamer voor te gebruiken. Daarna plaats je de muuranker over de gaten en kan je de moeren in de pluggen vastdraaien. Hiervoor kan je een inbussleutel gebruiken. Je kan de kogeltjes in de inbusopening slagen om zo te voorkomen dat het anker losdraait. Ten slotte plaats je het plastic beschermkampje en heb je de muuranker succesvol gemonteerd.

Soorten muurankers

Bij Bevestigingsexpert vind je veel verschillende soorten ankers voor elke klus. Je kiest welke soort anker je nodig hebt en bepaalt vervolgens de diameter en de lengte van je muuranker. Vervolgens bepaal je het materiaal, de boordiepte, de schroefdiameter en de boordiameter. Op die manier zie je meteen welke muurankers Bevestigingsexpert heeft voor jouw klus. Je vindt ze van gerenommeerde merken, zodat je altijd een goede kwaliteit muuranker in huis haalt.