Haal een exotische plant in huis!

Denk jij ook aan exotische stranden als je de naam palmboom hoort? Heerlijk…maar deze exemplaren haal je best niet in je woonkamer.

Een alternatief, is het kleine zusje : kamerpalm

Hoewel palmbomen meestal buiten worden aangetroffen, is het mogelijk om bepaalde soorten kamerpalm binnen in potten te kweken. In tegenstelling tot een palm , buiten in volle grond ,is deze potplant voor zijn verzorging en voedingsstoffen wel van jou afhankelijk. Als ze dus met succes worden gekweekt, geven binnen palmen een tropische uitstraling aan je interieur, zelfs in het holst van de winter.

Rara…het is groen én gezond!

Een kamerpalm is gemakkelijk te onderhouden en is perfect voor binnen. Ze houden immers niet van veel licht en passen zich gemakkelijk aan een binnen kweek.

Bovendien helpen palmplanten om de lucht in onze huizen te zuiveren , wat nog een prachtig voordeel is van het kweken van tropische palmen.

Kamerpalm kan vele jaren leven als ze goed worden verzorgd. Met wat organische plantenmeststof in de lente of zomer, dan zitten ze in hun groei, geef je ze een extra boost.

Kamerpalm is erg geliefd

Vanwege zijn aantrekkelijk blad en uitgebreid assortiment, is een binnen palm best populair. Ze groeien vooral in de hoogte en niet in de breedte, dus zijn ze geschikt om een kaal hoekje op te vullen in je woonkamer of kantoor. De gevederde planten geven je meteen een natuurlijke boost!

Kies een palmtype dat binnen goed groeit en geschikt is voor jouw eigen unieke leefomgeving. Daarbij is temperatuur en lichtinval belangrijk. Het is aanbevolen om de gerijpte hoogte van de plant te kennen, zodat tijdens de groei, de plant voldoende ruimte krijgt. Veel van deze planten kunnen torenhoge hoogten bereiken. Palmen worden niet graag verpot en houden ook niet van volledige duisternis. Je kunt ze wel in de zomer zelfs buiten op een schaduwrijke plek zetten.