Een makkelijke, fijne en duurzame tuininrichting? Daar hoort kunstgras bij

Kunstgras kopen

Als je momenteel in een huis woont waarvan de tuin eigenlijk wel zijn beste tijd heeft gehad, dan zet je dat vast en zeker aan het denken. Een verouderde tuin gaat je namelijk steeds meer tijd kosten op het gebied van onderhoud. Grote kans dat je dat zonde vindt, omdat je je waardevolle tijd eigenlijk liever aan andere zaken zou willen besteden. Wil je je tuin vernieuwen en daarbij gemak en comfort als oogpunt gebruiken, dan is kunstgras kopen een van de waarschijnlijke activiteiten die je zult ondernemen. Uiteraard kan het zijn dat je natuurlijk gras prefereert en daar zijn mogelijk goede redenen voor, maar vergis je niet: kunstgras kopen is echt iets dat je zonder wroeging kunt doen. Kunstgras van goede kwaliteit gaat namelijk zeer lang mee, waarmee het een tamelijk duurzaam en milieuvriendelijk product is. En in de volgende alinea’s lees je over twee andere milieuvoordeeltjes die kunstgras biedt.

Kunstgras kopen

Minder waterverspilling

Natuurlijk gras heeft praktisch het hele jaar door een zekere hoeveelheid water nodig om gezond te blijven en fatsoenlijk te blijven groeien. Soms zal een gazon dus gesproeid moeten worden, bijvoorbeeld in perioden waarin maar weinig regen valt. Het ironische is echter dat juist in deze periode wordt aangedrongen zuinig te zijn met leidingwater. Het sproeien van je eigen tuin is in zo’n periode eigenlijk niet toe te juichen. Met kunstgras omzeil je dit probleem: zo’n mat heeft precies nul liter water nodig.

Kunstgras kopen

Grasmaaier onnodig

Een andere factor die in het voordeel van kunstgras spreekt is dat je dit nooit hoeft te maaien. Bij natuurlijk gras moet dit wel. Vooral als je van een benzinegrasmaaier of een elektrische grasmaaier zou gebruikmaken levert dit weer een bepaalde impact op het milieu op. Met een kunstgrasmat zorg je dat deze verspilling wordt bespaard.