Duurzame traprenovatie

Duurzame trappen

Een goede trap gaat natuurlijk erg lang mee. Het moeten kopen van een nieuwe trap zal dan ook niet vaak nodig zijn. Toch kan er een moment komen dat uw trap alsnog vervangen moet worden. Dit kan komen door beschadiging of doordat uw huidige trap niet meer past bij uw smaak en/of het interieur. In deze situatie is het belangrijk om een duurzame keuze te maken. Gelukkig krijgt u in dit blog enkele tips voor het duurzaam vervangen of aanpassen van uw trap.

Trap van staal

Een trap van staal is een duurzame keuze wanneer u een nieuwe trap wil aanschaffen. Staal is namelijk 100% recyclebaar. Dit zorgt ervoor dat bijna 95% van al het staal opnieuw gebruikt en dus gerecycled wordt. Dat is natuurlijk beter dan het moeten gebruiken van compleet nieuw gemaakte materialen. Daar komt bij dat staal heel sterk is en dus veel kan hebben. Daarnaast slijt het materiaal ook nog eens amper. Met een trap van staal kunt u dus vele jaren vooruit.

Trap van hout

Vergeleken met een trap van staal, zal een trap van hout iets sneller slijten. Toch heeft u met een trap van hout zeker een duurzame keuze gemaakt. Dit vooral omdat hout een een natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal is. Daarnaast is hout natuurlijk ook perfect geschikt om te hergebruiken.

De meest duurzame optie

Wilt u de meest duurzame optie voor een betere/nieuwe trap? Bekijk dan of traprenovatie mogelijk is voor uw trap. Uw trap renoveren is namelijk altijd duurzamer en beter dan een nieuwe aanschaffen. Bovendien bespaart u met traprenovatie ook nog eens op de kosten. Na een traprenovatie is uw trap weer als nieuw en heeft u er nog jarenlang plezier van.

Vond u dit een leuk blog en wilt u meer leuke blogs lezen over klussen en wonen? Lees dan ook eens een paar van onze andere blogs.