De veelzijdige industriële kast

De industriële woontrend toont veelzijdigheid. Deze veelzijdigheid toont zich in materialen, maar ook functie. Een populair meubel uit deze stijl is de industriële kast. Een kast die veelzijdiger is dan je denkt. Waarom leggen je graag uit. 

Materialen, gesloten, open en functie 

Een kast kan verschillende functies hebben. Denk aan het creëren van een afscheidingswand. Of het juist opbergen van spullen, maar ook juist het tentoonstellen van spullen. De industriële kast biedt juist dankzij materiaal gebruik en functie veel mogelijkheden voor jouw interieur. 

Je kunt de industriële kast inzetten als eyecatcher, een functioneel meubel, maar ook inzetten om juist te gaan spelen met materialen. Een kast met staal en hout is robuust van uiterlijk en een beetje speels. Waar juist een volledig stalen kast stoerder en harder is in een interieur. De keuze voor jouw kast en materiaalsoort laat je al een keuze maakt, hoe jij de kast wilt inzetten. 

Daarnaast kun je kiezen voor een open of gesloten kast. De gesloten kast is zeker handig om spullen op te bergen die je liever uit zicht hebt. Waar juist de open kast je ruimte geeft om leuke accessoires te plaatsen. Dit maakt de ruimte juist open. Welke kast je ook kiest, de industriële kast kies je niet zomaar maar je moet zeker nadenken wat jij wilt met de kast. 

Spelen met de hoogte 

Vaak kiezen mensen voor één grote kast. Maar juist de industriële kast leent zich goed om te combineren. Combineer een hoge en lage industriële kast om zo juist ruimte te creëren. Daarbij kun je ook nog eens spelen met de functie van de kast. Wil je bijvoorbeeld een wijnrek, maar ook opbergruimte? Overweeg dan juist om de open industriële kast met een gesloten kast te combineren en te gaan spelen met hoogte. Dit geeft juist leven aan je interieur. 

Een industriële kast 

Doordat de industriële kast juist veel mogelijkheden biedt, is het slim om te gaan voor maatwerk. Veel webshop zoals Industriële Meubelshop bieden kasten met industriële look op maat aan. Door te kiezen voor maatwerk kun je juist helemaal gaan spelen met materialen, hoogtes en functies. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een industriële kast op maat te maken. Het is binnen deze woonstijl niet erg op een foutje te maken en robuust hoort erbij. Dus een klein foutje in je ontwerp is zeker niet erg. Maar bij gebruik van staal wordt dit wel lastig om zelf te doen. Ben je handig dan is dit zeker een goede optie. 

Zo zie je maar de industriële kast is veelzijdig en op maat te verkrijgen. Zodat jij optimaal gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van deze woontrend.