Een tegelvloer laat je natuurlijk alleen door de professional egaliseren

Eerder deed ik al op verschillende terreinen enkele tips uit de doeken, bijvoorbeeld op het gebied van de mijns inziens veiligste garagedeuren en methoden voor klimaatbeheersing. Vandaag wil ik iets delen op een heel ander terrein, namelijk dat van vloeren. Over vloeren is natuurlijk veel te vertellen en gezien het feit dat ik me tot slechts een aspect ervan wil wenden in dit blog, doet me besluiten het vandaag specifiek te houden op een tegelvloer egaliseren.

Benodigde expertise bij het egaliseren van een vloer

Er komt nog heel wat expertise kijken bij het egaliseren van een tegelvloer en ik zou er als doe-het-zelver alleen aan beginnen als je echt zeker van je zaak bent. Het kan al snel fout gaan en dan kan dat tot rampzalige gevolgen leiden – hetgeen ik zelfs uit eigen ervaringen kan vertellen toen ik als jonge twintiger voor het eerst aan de slag ging met een klus als deze.

Dezelfde attitude van een aanpakker

Afgelopen weken werkte ik met andere ondernemingen aan een gezamenlijk project, tijdens welke ik het bedrijf Zeb den Uyl heb leren kennen, geen ZZP’er als ik, omdat zijn zaken wel goed gaan en hij zich personeel kan veroorloven, maar wel iemand met precies dezelfde mentaliteit als ik – een aanpakker maar wel een die oprecht z’n best doet. En dat was zeker te zien aan de expertise die hij en zijn mensen tentoonspreidden tijdens het uitvoeren van de klus. In vlot tempo was de klus geklaard en nooit eerder had ik gezien dat een betonvloer met zo’n kwaliteit geleverd kon worden. Een echte aanrader dus, als je zelf een firma zoekt om je tegelvloer te egaliseren met beton.