Kunstgras voor een dakterras op maat laten maken

Vaak wordt gedacht dat kunstgras vooral in tuinen gebruikt wordt. Ook een kunstgras dakterras kan echter heel interessant zijn! Door voor kunstgras op je dakterras te kiezen kun je een fraaie speelplek creëren voor je kinderen. Vaak is de ondergrond van een dakterras niet geschikt om op te spelen. Denk aan een dakterras van beton, of een dakterras met een houten vlonder als ondergrond. In beide gevallen lopen je kinderen het risico om verwondingen op te lopen. Daarbij is het harde beton vaak nog behoorlijk koud in het voorjaar.

Bij het gebruik van kunstgras op een dakterras zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het kunstgras. In dit artikel vertellen we je meer over deze aandachtspunten.

Aandachtspunten bij kunstgras voor dakterras

Kunstgras kan je tegen een hele scherpe prijs worden aangeboden. Aan goedkoop kunstgras zitten echter risico’s. In het bijzonder wanneer je het kunstgras op een dakterras wilt gaan gebruiken. Goedkoop kunstgras wordt vaak gemaakt met zware metalen, soms in combinatie met lood. Deze combinatie kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarbij is goedkoop kunstgras vaak bepaald niet UV-bestendig, waardoor de kleur van het gras al snel kan verkleuren.

Door voor kwalitatief goed kunstgras te kiezen worden dergelijke problemen voorkomen. Op internet vind je verschillende aanbieders van kunstgras voor dakterrassen. Zij kunnen het kunstgras op maat aan je leveren. Zo sluit het formaat van het kunstgras naadloos aan bij de beschikbare ruimte op je dakterras.