Veilig op iedere hoogte

Aluminium haak

Veel mensen die intensieve activiteiten doen zoals klimmen op een wand, de glazenwasser in zijn hoogwerker zijn enkele voorbeelden die gebruik maken van een karabijnhaak om zich zeker te borgen. De haak wordt gebruikt om snel componenten met elkaar te verbinden, dit wordt vaak gedaan in veiligheidssystemen. De naam is afkomstig uit Duitsland, het is een Duitse benaming voor veerhaak die wordt gebruikt door een karabijnschutter om zijn korte geweer aan een riem te bevestigen. In de meeste gevallen is de haak gemaakt van staal of aluminium.

Haak met draaivergrendeling

Wanneer je veilig op hoogte wilt werken is een karabijnhaak onmisbaar, welke klus je ook doet je veiligheid staat bovenaan. Vaak is het zelfs verplicht om je goed te beveiligen vanwege de wet en regelgeving. Of je nu op twee meter hoogte werkt, of op twaalf meter hoogte. Op iedere hoogte moet je veilig kunnen werken. Een karabijnhaak van vdsteenxxl zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle gestelde veiligheidsnormen. Gebruik hem op een gordel, op een leeflijn of voor een verankering die tijdelijk is.

XXL vd Steen

Verschillende soorten haken

Een karabijnhaak heb je in verschillende maten en typen. De verschillen zijn in vorm, grootte, maat en het materiaal. Ovaalvormig, peervormig of D gevormde haken, het materiaal en de dikte van het materiaal bepalen de trekkracht die de haak kan hebben. Ook de sluiting van de haak kan wisselen, zo heb je een veersluiting of een schroefsluiting. De schroefsluiting is voor de veiligheid beter dan de haak die uit zichzelf dichtgaat met een veer. De haken die worden gebruikt voor de sport zijn vaak lichter dan haken die worden gebruikt voor veiligheidstoepassingen.