Ultimaker 3D printers toepassen als ondernemer

Ultimaker 3D printers zijn dermate flexibel opgezet, dat ze breed bruikbaar zijn. De tijd dat alleen in de industrie met de printers gewerkt werd, is allang voorbij. Het is tegenwoordig zo dat er naast de grote toepassingen in bijvoorbeeld de luchtvaart juist ook veel ontwikkelingen zijn op het gebied van kleiner gebruik. Dit komt onder andere doordat er printers in heel veel verschillende vormen zijn. Het is daardoor mogelijk om voor elke vorm van gebruik een specifieke printer te vinden. Dat biedt dus ook voordelen voor de gebruikers ervan. Ondernemers hebben veel verschillende mogelijkheden.

Direct toe te passen

De vormen van gebruik van de Ultimaker 3D printers zijn in de eerste plaats te vinden in de directe toepasbaarheid. Het gaat dan om producten die direct in te zetten zijn. Voorbeelden zijn gebruiksvoorwerpen zoals bakjes of houders. Ook is het bijvoorbeeld zo dat er specifieke gereedschappen mee gemaakt worden om taken uit te voeren die met doorsnee gereedschap niet te doen zijn. Dit maakt dat er veel meer vrijheden ontstaan. Het is ook zodat de gebruiksvoorwerpen op zich weer in serie te produceren zijn met de printers. Dat kan een interessant verdienmodel blijken te zijn voor ondernemers.

Inzetten voor verschillende productiedoeleinden

Ook productie maken met de printers van Ultimaker is meer en meer een vorm van gebruik aan het worden. Dat komt onder andere door de innovatieve technieken in de recente modellen van de fabrikant. Zo is in de S5 bijvoorbeeld gewerkt aan het optimaal benutten van het printoppervlak. Daardoor is het gebruik voor productie ook veel beter mogelijk. Ook zaken zoals de snelheid van het printen en dergelijke spelen hier een belangrijke rol in. Voor ondernemers is daardoor meer grip ontstaan. Zij hebben de productie meer in eigen hand gekregen dankzij 3D printing. Dit is belangrijk.

Een extra tool op kantoor

Ultimaker printers zijn ook te gebruiken ter ondersteuning van de processen op kantoor. Zo zijn ze onder andere geschikt om hulpstukken mee te maken. Dit is vooral in grote industrieën heel aantrekkelijk. Al kan dit soms ook in het klein heel belangrijk zijn. Een mal op maat maken is bijvoorbeeld heel goed mogelijk met deze printers. Het is daarbij fijn om te weten dat dit op allerlei verschillende manieren kan. Dit zal het werken met de printer in de toekomst alleen maar verder vergroten. Zeker ook omdat de innovaties zich nog altijd verder doorzetten in deze specifieke printers.

Lees verder – Ultimaker 3D printer kopen