Onmisbaar bij iedere klus

toolnation

Wil je een klus klaren waarbij hout gezaagd moet worden zijn cirkelzagen onmisbaar, met het getande cirkelzaagblad zaag je moeiteloos door platen en balken heen. Tegenover andere zagen zaag je met deze zaag mooi recht, wat je bijvoorbeeld met een decoupeerzaag niet voor elkaar krijgt. Het hoge toerental zorgt ervoor dat het zagen soepel gaat, de zaag is alleen geschikt om een rechte zaagsnede te maken. Een decoupeerzaag heeft weer als voordeel dat deze bochten kan maken tijdens het zagen.

toolnation

Soorten zagen

Wanneer je in de webshop van Toolnation.nl kijkt zie je verschillende soorten cirkelzagen, behalve de merken die verschillen heb je ook keuze tussen een handcirkelzaag als een tafelcirkelzaag. Welke je gaat gebruiken hangt af van de werkzaamheden die je ermee wilt gaan doen. Een handcirkelzaag kun je eenvoudig meenemen naar iedere klus, een tafelcirkelzaag gebruik je in de meeste gevallen op een vaste locatie. Tegenwoordig kun je met de meeste cirkelzagen ook invallen midden in een werkstuk, dit betekent dat je midden in plaatmateriaal kunt beginnen.

Plaatmateriaal zagen

Wil je plaatmateriaal zagen dan is het handig om gebruik te maken van een geleiderail, vaak zijn deze als accessoire aanwezig bij cirkelzagen. Met de rail is het mogelijk om mooi recht te zagen als je plaatmateriaal gaat zagen, en het voorkomt dat je veel splinters krijgt tijdens het zagen. De geleiderail bevestig je aan de cirkelzaag en daarna tegen je werkstuk aan, de cirkelzaag blijft stabiel tijdens het zagen. Bij de aanschaf van een cirkelzaag is het zaagblad het belangrijkste, deze bepaald wat je ermee kunt zagen.