Maak je huis persoonlijk

Soms kom je over de vloer bij een huis dat zo klinisch en ongezellig aanvoelt dat je gelijk weer weg wil. Natuurlijk is een strakke moderne inrichting mooi, maar soms slaan mensen door waardoor het koud en kil aanvoelt. Heb jij zo’n huis, lees dan snel de rest van dit artikel.

Modern is prachtig maar kleed je huis wel een beetje aan. Hang prints op die je leuk vindt of een grote poster van je favoriete schilderij. Het geeft het huis een interessante look, zeker als je favoriete doek niet zo bekend is. Hierdoor is het op feestjes en borrels ook een leuke gespreksopener.

Introduceer kleur. We stellen niet voor dat je je hele huis gaat invullen als een berg confetti maar haal een paar kleine gekleurde items in je huis. Laat bierviltjes bedrukken met je favoriete kleur. Hierdoor heb je een kleine vrolijke touch. Kies een klok uit met een kleurtje, fotolijsten met een kleur, wat kleine kussentjes en je bent al klaar. Zo moeilijk is het niet!

Hang foto’s op. Hoef je niet per se de hele dag naar je eigen gezicht te staren? Wij ook niet! Maar een leuke foto in de hal, bij binnenkomst of op de trap is goed te doen. Een leuke foto samen met je partner of gezin is een dagelijkse herinnering aan vrolijke dagen. Kijk op Maxilia voor inspiratie waar je nog meer op ludieke wijze een foto op terug kan laten komen.

Maak zelf een kunst object. Altijd al zelf een grote schaal willen maken maar nooit de tijd voor genomen, dan is nu de tijd gekomen. Schrijf je in voor een workshop als je twee linkerhanden hebt en kijk youtube tutorials als je wel gezegend bent met een knap stel handen. Schets van tevoren het idee uit dat je wil maken. Doe goed onderzoek naar het soort materiaal waar je mee wil werken en welke gereedschappen je nodig hebt om dit te maken.

Kijk ook naar de maat en de plek waar je dit item neer wil zetten. Is het materiaal wat je gebruikt nogal breekbaar dan is het niet handig om je mooie object op de grond te zetten. Het zou zonde zijn als het binnen twee maanden gebroken is.